Blind over Sutalo

Blind verklaart vormcrisis 'betrouwbare' Sutalo: 'Verandering geeft turbulentie'

12 oktober 2023 om 21:24

Danny Blind kan zich niet zo goed voorstellen dat Josip Sutalo zou kampen met heimwee. Andy van der Meijde vertelde eerder deze week dat de Ajax-verdediger, die tot dusver geen grootse indruk maakt in Amsterdam, terug zou willen gaan naar Kroatië, iets wat Sutalo later zelf ontkrachtte. 

Sutalo deelt de laatste weken behoorlijk in de malaise bij Ajax en is vaak het mikpunt van kritiek. Waar het precies aan ligt dat hij ondermaats presteert, weet Blind niet. "Dat is moelijk aan te geven. We zitten er niet bovenop. Elke verandering geeft turbulentie. Een overgang naar Ajax, daar moet je aan wennen, dan moet je je aanpassen."

Blind, die mogelijk terugkeert bij Ajax in de raad van commissarissen, vindt een mogelijk heimwee-argument niet begrijpelijk. "Daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen. Je komt ook in een elftal wat niet draait. Hij heeft bij Kroatië een hele stabiele indruk gemaakt op mij. Ik vond dat nou juist een aankop waarvan ik dacht: nou oké, dat begrijp ik. Of het dan 22/23 miljoen euro moet zijn, dat is weer een ander verhaal. Maar ik vond hem altijd een goede en betrouwbare indruk maken."

"Dan verwacht je dat hij dat bij Ajax ook oppakt", vervolgt de vader van Daley. "Dan is het moeilijk in een niet draaiend elftal en in een nieuwe omgeving, maar hij heeft niet best gepresteerd. Ze hebben gewoon een hele slechte eerste paar wedstrijden gehad. Hij is niet in een flow gekomen, dat hele elftal niet, dat is van kwaad tot erger gegaan."