Mikautadze bewierookt na vierklapper bij Georgië: 'Moet zeker bij Ajax blijven'

Mikautadze tipt Ajax na vierklapper bij Georgië: 'Speel hier wel op mijn positie'

13 oktober 2023 om 09:35

Georges Mikautadze verbaasde donderdagavond veel Ajax-fans door te laten zien dat hij het scoren zeker niet is verleerd. In de wedstrijd tussen Georgië en Thailand scoorde de zomeraankoop van de Amsterdammers vier keer. Zijn collega’s bij de Georgische ploeg staken hem na afloop van de wedstrijd een hart onder de riem en hij had zelf ook nog wat te zeggen.

Mikautadze oogde zichtbaar opgelucht bij zijn goals, aangezien hij bij Ajax nog wacht op zijn eerste doelpunt. Teamgenoot Zuriko Davitashvili was ook erg blij voor zijn collega. "Hij had dit wel echt nodig", vertelt de aanvaller tegen het Georgische TV1. "Tot dusver gaat het natuurlijk niet zoals hij wil bij Ajax. Hopelijk komt alles goed." De 22-jarige Mikautadze kwam in de zomer over van het Franse FC Metz voor zestien miljoen euro.

Ook Mikautadze zelf ziet dat het bij Ajax nog niet echt loopt. De Georgiër zoekt geen excuses, maar ziet wel dat hij in Amsterdam niet op zijn best gebruikt wordt. "Mentaal voel ik me goed, omdat mijn familie me steunt en ik weet wat ik kan. Ik doe het goed op de training, maar ik speel niet op mijn eigen positie. Dat is prima, ik kreeg tegen Thailand een kans en die heb ik met beide handen aangepakt."

De trainer van Mikautadze bij Georgië, Willy Sagnol, gaf de spits nog wat goede raad na de wedstrijd. Volgens de oud-profvoetballer is het een kwestie van doorzetten. "Hij zit in een moeilijke situatie, maar daar moet een speler niet bang voor zijn. Georges moet bij Ajax blijven om zijn vaardigheden te laten zien. Als hij blijft werken, zal hij zeker een kans krijgen."