Ajax-aankoop grote toekomst toebedeeld: 'Hij lijkt qua spel op Rodri en Frenkie'

Ajax-aankoop grote toekomst toebedeeld: 'Hij lijkt qua spel op Rodri en Frenkie'

13-10-2023 07:50
90

Sivert Mannsverk kon, zoals meer zomeraankopen van Ajax, nog niet echt potten breken in Amsterdam tot nu toe. Zijn oud-ploeggenoot bij Molde, Mathias Løvik denkt echter dat hier nog genoeg kans voor is. In gesprek met Ajax Showtime prijst hij Mannsverk de hemel in en zet hij hem weg als één van de grootste talenten van Noorwegen

Mannsverk is volgens Løvik een middenvelder die perfect bij Ajax past. "Hij is erg kalm aan de bal en heeft een enorme motor. Als ik hem met een speler zou moeten vergelijken, dan is dat Rodri. Hij kan die verdedigende rol ook erg goed invullen. Het past hem goed en hij vervulde die rol ook bij Molde." Tot nu toe speelde Mannsverk één helft mee bij Ajax in de Eredivisie. Daarna raakte de middenvelder geblesseerd.

Toch zijn er volgens Løvik ook nog wel een aantal verbeterpunten in het spel van de middenvelder. "Hij zou kunnen werken aan zijn snelheid. Hij kan explosiever worden en sneller op de langere afstanden. Zijn fysieke kracht is oké. Hij is niet de grootste, maar hij kan zijn lichaam goed gebruiken. Hij wordt al drie jaar als een van de grootste talenten van Noorwegen gezien. Hij verdient die status echt."

Qua spel werd Mannsverk al eens vergeleken met Frenkie de Jong, maar Løvik ziet meer een andere middenvelder van wereldformaat in zijn oud-ploeggenoot. "Als ik hem met een speler zou moeten vergelijken, dan is dat Rodri. Hij kan die verdedigende rol ook erg goed invullen. Ik zou hem in eerste instantie dus vergelijken met hem, maar anders zou Frenkie de Jong ook goed vergelijkingsmateriaal zijn. Alle drie zijn ze goed met de bal, maar ook in het afleggen van afstanden."