Madueke: 'Vroeg of laat komt het er ook bij Chelsea uit'

Madueke: 'Daar ben ik buitengewoon goed in, maar scoren kan beter'

14 oktober 2023 om 19:22

Noni Madueke komt er bij Chelsea nauwelijks aan te pas, maar hij had deze week weer eens reden tot lachen. De voormalig PSV'er scoorde donderdag twee keer voor Jong Engeland tijdens de 9-1 zege op Jong Servië. Hij dankt Ashley Cole, Kylian Mbappé en Mohamed Salah na zijn treffers.

"Een aspect dat ik aan mijn spel moet gaan toevoegen zijn one-touch goals", vertelt Madueke aan The Daily Mail. "Het zijn de makkelijkere doelpunten, ik probeer het te verbeteren. Ik werk er hard aan. Ik weet dat ik vaak op zo'n snelheid aankom, dat ik op het laatste moment kalm moet blijven, adem moet halen en dan moet afronden."

De 21-jarige rechtsbuiten probeert te leren van Mbappé en Salah, aangezien de wereldsterren op vergelijkbare momenten vaak het overzicht weten te behouden. "Onze analist heeft beelden van Mbappé en Salah voor mij geknipt, dus daar kijk ik veel naar. Ze vinden altijd een manier om op hoge snelheid op situaties voor het doel te anticiperen."

Madueke krijgt ook veel hulp van Cole. De voormalig linksback is assistent-coach bij de Engelse beloften. "Ashley hanteert een zeer persoonlijke benadering bij het verbeteren van mijn spel. Ik ben buitengewoon goed in één-tegen-één-situaties, maar ik kan meer scoren en assists geven. Daar werkt hij aan. Tegen Servië lukte het, dus ik ben trots."

Madueke speelde dit seizoen pas 45 minuten in de Premier League, maar hij hoopt de goede lijn nu door te trekken. "Ik heb laten zien wat ik kan. In een geweldige ploeg ook. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en weet zeker dat het er dan ook bij Chelsea vroeg of laat uit gaat komen."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!