Mikautadze laat zich na vierklapper wederom gelden bij ruime zege Georgië

Mikautadze laat zich na vierklapper wederom gelden bij ruime zege Georgië

15-10-2023 17:34
33

Waar Ajax-aankoop Georges Mikautadze de nodige moeite ervaart om zijn kwaliteiten te tonen in Amsterdam, gaat het hem bij de nationale ploeg van Georgië makkelijker af. Na zijn vier goals in het oefenduel tegen Thailand, was het zondag raak in het EK-kwalificatieduel met Cyprus, dat met 4-0 eenvoudig opzij werd gezet.

Budu Zivzivadze kreeg aanvankelijk de voorkeur boven Mikautadze en mocht in de basis beginnen. Bij een 2-0 voorsprong, door goals van Otar Kiteishvili en Napoli-ster Khvicha Kvaratschelia, mocht de Ajacied alsnog binnen de lijnen komen. In de slotfase mocht hij zelfs aanleggen voor een penalty, die hij onberispelijk binnenschoot. Hij bracht de score daarmee op 4-0, nadat ook Levan Shengelia gescoord had.

Wedden

Meer odds

Georgië maakt ondanks de zege geen kans op deelname aan het EK via de kwalificatiereeks. In groep A van de kwalificatiereeks gaat Schotland aan kop, met vijftien punten uit zes duels. Spanje staat tweede, met twaalf punten uit vijf wedstrijden, gevolgd door Noorwegen dat met tien punten uit zes duels derde staat. De Georgiërs kunnen zich mogelijk echter nog wel plaatsen via de play-offs van de Nations League.