Shakhtar zet Van Leeuwen op straat en komt met opvallende berichtgeving

Shakhtar zet Van Leeuwen op straat en komt met opvallende berichtgeving

16-10-2023 16:00 Laatste update: 16:07
25

Shakhtar Donetsk heeft trainer Patrick van Leeuwen maandagmiddag ontslagen. De 54-jarige oefenmeester begon in juli aan zijn klus bij de regerend landskampioen van Oekraïne.

Van Leeuwen maakte afgelopen zomer de binnenlandse transfer van Zorya Luhansk naar Shakhtar. In totaal stond de Nederlander twaalf officiële wedstrijden aan het roer voor hij zijn congé kreeg. Na negen speelrondes bezet Shakhtar de derde plek in de competitie. De achterstand op koploper Kryvbas, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, bedraagt twee punten.

Ook in de Champions League presteert Shakhtar niet ondermaats. Van FC Porto werd verloren (1-3), terwijl Royal Antwerp FC werd verslagen (2-3). Wat de aanleiding is geweest om Van Leeuwen te ontslaan, is niet duidelijk. Op de clubsite maakt Shakhtar bekend dat Van Leeuwen en diens technische staf het veld ruimen. 

Als speler kende Van Leeuwen een bescheiden carrière bij Sparta Rotterdam en Helmond Sport. Tussen 2000 en 2006 werkte Van Leeuwen in de jeugdopleiding van Feyenoord, om daarna hoofd jeugdopleiding bij Shakhtar te worden. Daarna was hij werkzaam in Kazachstan, Israël en weer Oekraïne.

Opvallend genoeg maakt Shakhtar nog geen kwartier na de berichtgeving over het ontslag van Van Leeuwen al bekend dat er een opvolger in aantocht is. Wie dat gaat worden, is nog onduidelijk.