Sutalo na valse Ajax-start geslachtofferd bij Kroatië

Sutalo na valse Ajax-start geslachtofferd bij Kroatië: 'Slecht voor vertrouwen'

16 oktober 2023 om 18:26

Josip Sutalo zit in de hoek waar de klappen vallen. Niet alleen ligt de topaankoop van Ajax onder vuur in Amsterdam, zondagavond raakte hij ook zijn basisplaats kwijt bij Kroatië.

Sutalo werd na een matige wedstrijd tegen Turkije (0-1) naar de bank verwezen door bondscoach Zlatko Dalic. Domagoj Vida, ook wel bekend als de knipoog-Kroaat en twee weken geleden nog doelpuntenmaker voor AEK Athene tegen Ajax in de Europa League (1-1), kreeg de voorkeur.

"We hadden geen agressie en energie achterin. Het was niet in orde", verklaarde Dalic zijn keuze om Sutalo te slachtofferen. Voormalig international Aljosa Vojnovic reageerde bij Nova TV verrast. "Ja, eerlijk gezegd ben ik zeer verrast. De toekomst van Kroatië is gebouwd op spelers als Sutalo. De bondscoach zal niet tevreden zijn geweest. Dit doet zijn vertrouwen weer geen goed."

Ook zonder Sutalo, die geen last meer heeft van zijn rugprobleem, wilde het zondagavond niet vlotten bij Kroatië. De WK-finalist van 2018 ging in Cardiff onderuit tegen Wales (2-1) en dreigt naast een EK-ticket te grijpen. Sutalo keert één dezer dagen terug naar Amsterdam.