'Ik wilde naar Feyenoord, maar Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan'

'Ik wilde naar Feyenoord, maar Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan'

17-10-2023 17:43
137

Gjivai Zechiël maakte in augustus zijn officiële debuut voor Feyenoord, maar hij had ook voor Ajax kunnen spelen. De negentienjarige middenvelder onthult dat Sparta in 2018 aanstuurde op een overstap naar Ajax, waarmee de Kasteelheren een samenwerking hebben.

Volgens Zechiël toonden Feyenoord, PSV en Ajax interesse. "Maar ik ben een Rotterdammer, mijn hele familie is voor Feyenoord. Voor mij was het dus wel duidelijk waar ik heen wilde. Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan", zegt het talent in de podcast Kein Geloel. "Ook kende ik bij Feyenoord al wat jongens, bijvoorbeeld Lamare Bogarde was een goede vriend van mij."

Wedden

Meer odds

"Ajax kwam wat later", gaat Zechiël verder. "Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet, jullie willen me alleen uit handen van Feyenoord houden omdat dat jullie concurrent is. Dat is een geweldige keuze geweest." Zechiël staat er goed op in De Kuip. Vorige week verlengde hij nog zijn contract tot medio 2028. De middenvelder kwam tot dusver tot twee invalbeurten in de Eredivisie.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!