Ook Ajax zat achter Babadi aan: 'Beide clubs zijn bij ons thuis geweest'

Ook Ajax zat achter Babadi aan: 'Beide clubs zijn bij ons thuis geweest'

17-10-2023 23:27
31

Isaac Babadi maakte in 2018 de overstap van NEC naar PSV, maar ook Ajax maakte destijds jacht op hem. Broer Samuel vertelt dat de inmiddels achttienjarige aanvallende middenvelder met beide topclubs om tafel zat.

"Beide clubs zijn bij ons thuis geweest", stelt Samuel in gesprek met ELF Voetbal. "Namens PSV was dat toenmalig hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen. We hadden fijne gesprekken waarin ze Memphis aanhaalden als voorbeeld, maar eerlijk: we twijfelden", onthult hij.

Het had niet veel gescheeld of Babadi had voor Ajax gekozen. "Tegen het grote Ajax waren we in de jeugd altijd kansloos, terwijl we PSV vaak weerstand konden bieden. Maar Isaacs gevoel bij PSV was gewoon heel goed", aldus Samuel. Uiteindelijk koos de aanvallende middenvelder annex linksbuiten daarom toch voor de Eindhovenaren.

Jord Roos, voormalig jeugdtrainer van Babadi bij NEC, stelt dat het toptalent de prikkel van een hoger niveau nodig had. "Bij NEC verdedigde hij niet altijd mee, omdat hij wist: ik ben de beste van de ploeg. Dat kon in Eindhoven niet."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!