Ajax bestuursraad Mislintat Eringa

'Drie bestuursleden Ajax besloten over revolutie en vertrek Eringa en Mislintat'

19 oktober 2023 om 09:19
Laatste update: 19 oktober 2023 om 09:29

Drie leden van de nieuwe bestuursraad bij Ajax waren hoofdverantwoordelijk voor het vertrek van Sven Mislintat en Pier Eringa bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Voorzitter Ernst Boekhorst wilde samen met nieuwe technische leden Edo Ophof en Pim van Dord hard ingrijpen en besloot dat de tijd er voor het tweetal opzat.

Na het vertrek van Mislintat en Eringa wilden Boekhorst, Ophof en Van Dord een frisse wind laten waaien binnen Ajax. Daarom werden Michael van Praag en Leo van Wijk aangedragen voor de raad van commissarissen en werd Louis van Gaal als adviseur binnen gehaald. Boekhorst, Ophof en Van Dord wilden de oud-trainer een nog belangrijkere functie geven, maar door de gezondheid van Van Gaal ging dit niet door.

Dat Mislintat en Eringa het veld moesten ruimen was al snel duidelijk voor de drie leden van de bestuursraad bij Ajax. De Duitser kocht als technisch directeur voor 115 miljoen euro aan spelers, waarvan er nog geen een zich heeft bewezen bij Ajax en Eringa liet dit als voorzitter van de rvc toe en greep niet in. Ook Jan van Halst en en financieel directeur Susan Lenderink waren hier nauw bij betrokken, maar zij lijken voorlopig aan te kunnen blijven.

Van Halst zal als interim-directeur sowieso aanblijven tot Alex Kroes officieel bij Ajax aan de slag kan. Van Gaal en Van Praag gaan een dezer dagen gesprekken voeren met AZ en hopen dat de nieuwe directeur op 1 januari 2024 al kan beginnen. Een mogelijk vertrek van Maurice Steijn hangt ook samen met deze situatie. Van Halst kan als mede-verantwoordelijke voor de huidige selectie zijn laatste beetje geloofwaardigheid verliezen als de trainer vertrekt.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!