'Ajax stelt doel voor gesprek met AZ: club wil Kroes op deze datum laten starten'

'Ajax stelt doel voor gesprek met AZ: club wil Kroes op deze datum laten starten'

19-10-2023 06:48 Laatste update: 09:24
108

Michael van Praag en Louis van Gaal hopen dat ze AZ zo ver kunnen krijgen om Alex Kroes al op 1 januari 2024 bij Ajax te laten beginnen. Dat meldt De Telegraaf. De bestuurders spreken een dezer dagen met de Alkmaarders om het concurrentiebeding van Kroes te bespreken.

Kroes mag officieel pas op 15 maart 2024 beginnen bij Ajax door een concurrentieclausule in zijn contract. Op dit moment worden bij de Amsterdammers de honneurs waargenomen door interim-directeur Jan van Halst. Ajax wil toch dat Kroes eerder start aan zijn enorme taak bij de club, waardoor Van Gaal werd ingezet. De oud-trainer van de Alkmaarders geniet nog genoeg respect bij de huidige club van Kroes en dat wil Ajax inzetten in de onderhandelingen.

Wedden

Meer odds

Van Gaal is op dit moment extern adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. De nieuwe leden van de bestuursraad wilden een nog grotere rol voor de oud-trainer, maar dat liet zijn gezondheid niet toe. Door die aanstelling van Van Gaal lijken de dagen van Chief Sports Officer Maurits Hendriks geteld. De adviseur en oud-bondscoach wil Marijn Beuker aanstellen als directeur voetbalzaken en Hendriks lijkt zijn spullen te kunnen pakken.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!