'Jonge artiest' Biseswar zoekt nieuwe club: 'Hoop op Eredivisie'

'Jonge artiest' Biseswar zoekt nog nieuwe club: 'Hoop op de Eredivisie'

20 oktober om 11:45

Diego Biseswar is sinds deze zomer clubloos, maar hij zet nog geen punt achter zijn carrière. De 35-jarige aanvallende middenvelder gaat het liefst bij een Eredivisie-club aan de slag.

"Officieel ben ik nog niet gestopt. Ik zou graag door willen spelen. Alleen zijn de opties niet breed. Het liefst zou ik nu in Nederland een club vinden, omdat we met het gezin terug zijn. De kinderen gaan hier naar school. Ik hoop dat een Nederlandse club meekijkt en mij op wil pikken", zegt Biseswar in Fresia & Milan parkeren de bus

Biseswar vertrok afgelopen zomer transfervrij bij PAOK Saloniki. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelde hij al over zijn succesvolle avontuur in Griekenland, waar hij sinds 2016 liefst 251 officiële duels speelde, één landstitel vierde en drie keer de beker won. De spelmaker denkt daarom nog goed mee te kunnen in het Nederlandse voetbal. "Mijn niveau? Ik hoop toch nog wel in de middenmoot van de Eredivisie. Ik speel met Suriname ook nog veel wedstrijden en doe het volgens mij nog redelijk goed, dus ik hoop toch wel midden Eredivisie. Hoger zou ik niet snel meer doen, want dan komt er toch weer meer druk bij."

Een iets kleinere club sluit Biseswar dan weer niet uit. "De onderkant van de Eredivisie is ook een optie, dan komt er een ander soort druk bij kijken, maar daar ben ik wel voor bestemd. Dat zou ik wel mooi vinde. Ik vind het ook leuk om jonge jongens te helpen", aldus Biseswar, die in Nederland voor Feyenoord, De Graafschap en Heracles Almelo speelde.

Biseswar heeft er geen verklaring voor dat hij nog geen club heeft gevonden. "Blijkbaar is het niet zo makkelijk. Er komen wel opties voorbij. Middenmoters uit Turkije, opties in Griekenland, zelfs de tweede divisie daar. Maar dat zijn plekken waar ik momenteel niet naar toe wil." Aan het begin van de zomer sprak hij wel met drie eredivisionisten. "Met Fortuna Sittard, PEC Zwolle en volgens mij Almere City. Dat hield ik toen nog een beetje af, omdat ik liever in het buitenland wilde blijven. Toen hebben zij andere spelers gekocht en nu is er geen plek meer voor deze jonge artiest", grapt Biseswar, verwijzend naar zijn bijnaam bij PAOK.

De routinier zegt niet veel eisen te hebben. "Nee, helemaal niet. Een paar seizoenkaarten voor de familie, maar verder heb ik niet zoveel eisen. Ik wil gewoon lekker voetballen. Ik hoef niet eens per se in de basis, alleen als mijn concurrent minder is mag hij even gaan zitten... Ik heb nog altijd plezier in het voetbal en daar draait het om." Tegen VP vertelde hij al dat het WK met Suriname nog steeds een doel is.