Onzekerheid over voortbestaan Vitesse: 'Dan is er gewoon stront aan de knikker'

Onzekerheid over voortbestaan Vitesse: 'Dan is er gewoon stront aan de knikker'

20-10-2023 20:39
108

Vitesse kan zich beter richten op het maken van een back-up plan, mocht de overname door de Common Group van Coley Parry geen doorgang vinden, zo stelt oud-bestuurslid Herman van Veenendaal tegenover De Telegraaf. Indien de overname niet wordt goedgekeurd door de KNVB, zou de toekomst van de club zelfs op het spel staan.

In de podcast Kick Off spreekt Valentijn Driessen zich uit over een mogelijke overname door Parry, van wie de journalist niet al te veel verwacht, aangezien de overname zo lang op zich laat wachten. "Voor een 'normale' overname heeft de licentiecommissie maar drie tot zes maanden nodig, maar dit duurt nu al dertien maanden. En dat betekent dat er gewoon stront aan de knikker is", concludeert Driessen.

"ADO Den Haag en Roda JC hadden al 'nee' tegen Parry gezegd", vult Mike Verweij aan. Driessen schetst vervolgens hoe Parry van plan was om met Roda aan het werk te gaan. "Ze hebben ook een club in België in eigendom, die ligt vlakbij Roda. Hij zag een kans om geld te maken door de medische staf van beide clubs in elkaar te schuiven, dus één dokter, één fysio. Als je denkt dat de bedrijfstak op die manier in elkaar steekt, dan ben je een luchtfietser", aldus Driessen.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!