'Grote problemen voor Vitesse: 'ernstige complicaties', overname heel ver weg'

'Grote problemen voor Vitesse: 'ernstige complicaties', overname heel ver weg'

05-10-2023 08:31
306

Er zijn 'ernstige complicaties' opgetreden rond de beoogde overname van Vitesse door de Common Group, meldt De Telegraaf. Er is een groot financieel gat ontstaan, omdat Sam Helmy - compagnon van Coley Parry - is afgehaakt.

Met Helmy is ook de grote Egyptische financier die de deal mogelijk zou maken afgehaakt, klinkt het. Helmy hengelde het leeuwendeel van de financiering binnen. Plots moet Parry, die dertien maanden geleden door Vitesse gepresenteerd werd als beoogde eigenaar, de overname solistisch rondmaken. 'De financiering door een lid van de Sawiris-familie, de rijkste familie van Egypte, was een belangrijke kurk waar de deal op dreef, maar die is Parry nu kwijt', schrijft de krant.

'De financier uit Egypte weigerde de door de KNVB vereiste openheid van zaken te geven over de financiële handel en wandel en heeft zich in navolging van Helmy teruggetrokken uit het project, melden bronnen rond de Common Group. Daarmee heeft Parry een gigantisch probleem.' Het gaat namelijk om geld dat voor een deel al is uitgegeven om Vitesse vorig seizoen en dit seizoen draaiende te houden.

De goedkeuring van de KNVB van de overname lijkt 'verder weg dan ooit'. Parry moet op zeer korte termijn nieuwe investeerders vinden, maar de vraag rijst of Vitesse daarop kan wachten. De acute bedreigingen stapelen zich op voor de Arnhemmers. Zo dreigt ING de bankrekening van Vitesse al stop te zetten.