"PSV is écht heel goed, ze worden meer uitgedaagd op de training"

"PSV is écht heel goed, ze worden meer uitgedaagd op de training"

22 oktober 2023 om 09:15

Kenneth Perez en Karim El Ahmadi zijn onder de indruk van PSV. De ploeg van coach Peter Bosz speelde zaterdag absoluut niet op de toppen van zijn kunnen, maar won desondanks eenvoudig met 3-1 van Fortuna Sittard.

"Ze spelen niet goed en winnen de wedstrijd alsnog vrij makkelijk. Laat staan als ze heel goed zijn, dan kan het 6-0 of 7-0 worden", meent El Ahmadi bij De Eretribune op ESPN. Perez valt hem bij. Volgens de Deen was PSV 'heel veel te goed' voor Fortuna. "PSV is écht heel goed. Dit seizoen zijn ze gewoon veel beter. Daarom winnen ze deze wedstrijden ook zó makkelijk. Ze hebben ook tijden gehad dat ze altijd twee of drie grote kansen tegen kregen en dat ze op het nippertje ontsnapten. Dat gevoel heb je nu toch totaal niet."

Perez ziet er ook een gevaar in dat het de Eindhovenaren zo makkelijk afgaat. "Als het zo makkelijk gaat, dan gaat het ten koste van de intensiteit. Je kunt er niks aan doen in welke competitie je zit, maar dan moet je inderdaad op de training iets proberen te creëren. Ik denk dat PSV op de training meer wordt uitgedaagd dan in wedstrijden. Dan sta je met elf tegen elf of vier tegen vier tegen betere spelers en is het moeilijker om erlangs te komen dan in de wedstrijd."

PSV kan komende week wel weer aan de bak. Dan wacht de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens en de clash met Ajax in de Eredivisie.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!