'Ajax had Almada paar jaar terug kunnen halen, nu kost hij 25 miljoen'

Lof voor Ajax-doelwit: 'Almada is fantastisch, nu kost hij 25 miljoen'

22 oktober 2023 om 10:45

Thiago Almada was afgelopen zomer in beeld bij Ajax, maar mede doordat de Argentijn te duur was koos directeur voetbalzaken Sven Mislintat uiteindelijk voor Georges Mikautadze. Volgens Henk Timmer hadden de Amsterdammers de 22-jarige spelmaker al eerder kunnen inlijven.

"Thiago is een fantastische speler", zegt de oud-doelman, die tegenwoordig als spelersmakelaar de blik op Zuid-Amerika heeft gericht, bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik ken hem al heel lang. Hij is al veel vaker bij Ajax genoemd en in beeld geweest. Een aantal jaar geleden heb ik met Ajax al over hem gesproken. Toen hadden ze hem eigenlijk al moeten nemen. Nu kost hij 25 miljoen euro."

Het is de vraag of dat op dit moment betaalbaar is voor Ajax, dat het zonder de Champions League-inkomsten moet stellen. "Het is een geweldige speler", weet Timmer wel. Almada speelt momenteel voor Atlanta United FC. In 32 duels scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijftien assists. De Amerikaanse club zette onlangs al de deur open voor een transfer van de aanvallende middenvelder deze winter.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!