Sneijder over Steijn

Sneijder: 'Ontslag Steijn niet terecht, Ajax heeft gewoon tekort aan kwaliteit'

22 oktober 2023 om 20:15

Wesley Sneijder zou het niet terecht vinden als Maurice Steijn ontslagen zou worden bij Ajax. Eerstgenoemde is van mening dat de kwaliteit binnen de selectie van de Amsterdamse club op dit moment simpelweg niet toereikend is. 

Sneijder, geboren Utrechter en voormalig Ajax-speler, heeft (uiteraard) ook het duel tussen FC Utrecht en Ajax (4-3) gezien. "Een verschrikkelijke wedstrijd. Veel goals, maar echt een wedstrijd tussen de nummer 16 en 18. Dat was duidelijk zichtbaar, een foutenfestijn. Twee ploegen die daar niet horen, maar er helaas wel staan. Het was voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd, maar ik vond het verschrikkelijk", vertelt hij in gesprek met Wilfed Genee. 

Het is nu aan extern adviseur Louis van Gaal om te bepalen of Steijn consequenties zal gaan ondervinden van de zoveelste Ajax-nederlaag. Sneijder zou de trainer zeker niet de laan uitsturen. "Wat moet je doen? Die man (Steijn, red.) kan er heel weinig aan doen. Het maakt niet uit welke trainer je daar neerzet. Het is gewoon niet goed genoeg. Het materiaal is niet goed, daar ga je heel moeilijk wat van maken. Ik vind het te makkelijk nu om de trainer daar de schuld van te geven."

Ondanks dat de recordinternational van Oranje Steijn verdedigt, beseft hij ook dat een ontslag in een klein hoekje zit. "Hij zal uiteindelijk ook wel degene zijn die geslachtofferd gaat worden, maar ik zou het niet helemaal terecht vinden. Ik maak hem ook niet dagelijks mee, dus ik kan ook niet weten hoe zijn trainingen zijn en hoe zijn besprekingen zijn. Maar je ziet gewoon aan alles dat er een tekort is aan kwaliteit. Daar wil ik Maurice niet de enige schuldige van maken", vervolgt de topmiddenvelder van weleer, die aangeeft dat zijn 'handen jeuken', maar hij aan de andere kant ook weer niet staat te springen om te helpen. "Wat zou ik moeten veranderen? Ik zou het ook niet weten."