Discussie over Lozano

Vink voorziet mogelijk PSV-bommetje: 'Die is zwaar pissed als hij op de bank komt'

22 oktober 2023 om 21:55

Marciano Vink verwacht dat Hirving Lozano niet blij zal zijn op het moment dat Noa Lang weer hersteld is van zijn blessure. De ESPN-analist denkt dat af te kunnen lezen aan de lichaamshouding van de Mexicaan, die afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard (3-1) in de basis mocht starten van trainer Peter Bosz. 

Bosz rouleert dit seizoen tot dusver behoorlijk veel, mede vanwege de grote hoeveelheid wedstrijden en vanwege de hoge intensiteit waarmee de Eindhovenaren spelen. "De enige die echt waarvan ik denk: die is echt zwaar pissed, als hij straks op de bank terechtkomt, is Lozano", aldus Vink bij ESPN-programma Dit was het Weekend. "Je ziet het aan alles, ook aan zijn ijver. Je zag het tegen Fortuna Sittard ook al. Als hij rust gaat vinden in zijn lichaam, normaal gaat spelen en stopt met jagen op erkenning, dan gaat PSV veel plezier aan hem beleven."

Vink is van mening dat de Mexicaan, die afgelopen zomer terugkeerde in Eindhoven, teveel bezig is met wat anderen van hem vinden. "Hij hunkert nu zó naar succes, naar goals en erkenning." Kenneth Perez kan zich niet vinden in de woorden van zijn collega-analist. "Dat is juist zijn kracht: die on-Nederlandse gretigheid en dat vuur. Het komt van een positie waar hij twee andere spelers uit de basis moet spelen, dan wordt je soms wat solistisch, maar in Nederland zoeken we allemaal naar dit soort gretige spelers."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!