Stuivenberg genoemd als mogelijke opvolger Steijn

Opvallende opvolger bij vertrek Steijn genoemd: 'Kan Ajax-voetbal erin slijpen'

23 oktober 2023 om 15:15
Laatste update: 23 oktober 2023 om 15:49

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad denkt dat Albert Stuivenberg een goede opvolger zou zijn als Maurice Steijn vertrekt bij Ajax. Dat vertelt de journalist in de AD Voetbalpodcast. Stuivenberg is op dit moment de assistent-trainer van Mikel Arteta bij Arsenal en werkte eerder als jeugdtrainer bij Feyenoord.

"Stuivenberg, die bij Arsenal heel dicht naast Arteta zit, zou wel iemand zijn die het voetbal er bij Ajax in kan brengen", vertelt Gouka over een potentiële opvolger van Steijn. "Het Ajax-spel moet natuurlijk het Ajax-spel zijn. Dan moet je een trainer hebben die weet hoe je de patronen voor aanvallend voetbal erin slijpt. Maar ik heb geen idee of hij het zou willen doen bij Ajax."

Volgens Gouka zou Louis van Gaal wel eens belangrijk kunnen zijn bij de eventuele komst van Stuivenberg. De twee werkten eerder nauw samen toen de adviseur bij Ajax coach was van Manchester United. "Hij is daarna niet meer bij Van Gaal aangesloten, maar die weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Qua profiel zou dat volgens mij wel een goede zijn voor Ajax."

De 52-jarige Stuivenberg begon zijn trainersloopbaan als jeugdcoach in de opleiding van Feyenoord. De geboren Rotterdammer had nog functies bij de KNVB en Al-Jazeera, voordat hij assistent van Van Gaal werd. Na de periode bij United assisteerde Stuivenberg Ryan Giggs bij Wales, werd hij hoofdtrainer van KRC Genk en inmiddels is hij sinds december 2019 actief bij Arsenal als assistent van Arteta.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!