Telegraaf onthult lijstje namen die Steijn wilde halen

'Steijn droeg elf spelers aan bij Mislintat, waaronder De Vrij en Pavlidis'

23 oktober 2023 om 17:02
Laatste update: 23 oktober 2023 om 17:13

Maurice Steijn wilde deze zomer onder anderen Stefan de Vrij van Internazionale en Vangelis Pavlidis van AZ naar Ajax halen. Dat vertelt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De journalist onthult een lijstje van elf namen die Steijn naar Ajax wilde halen, maar die werden afgewezen door Sven Mislintat.

Verweij komt na onderzoek met het lijstje namen die door Steijn zouden zijn ingebracht en daar zitten ook een aantal opvallende spelers bij. "Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolas Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest en Anwar El Ghazi sowieso. Maar ook Stefan de Vrij is in beeld geweest, Nick Olij wilde Steijn halen, Tasos Douvikas is Ajax mee bezig geweest, maar die wilde Mislintat allemaal niet. Ook Pavlidis is genoemd en die doet het nu natuurlijk ook aardig bij AZ. De laatste naam was Thiago Almada van Atlanta United."

Bij Verweij overheerst er nog altijd verbazing over de van tafel geveegde namen door Mislintat. "Moet je kijken wat voor elftal je van deze spelers had kunnen maken. Dat Pavlidis en De Vrij ook zo maar van tafel worden geveegd is natuurlijk wel heel pijnlijk. Met het elftal dat Steijn heeft aangedragen had je geen zeventiende gestaan en dan had je ook een hoop geld in je zak gehouden."

Ook zou Steijn niet betrokken geweest zijn bij transfers en zou dit van tevoren zijn afgesproken. Dat is niet waar, aldus Verweij. "Er gaat een hardnekkig gerucht natuurlijk dat hij zou hebben getekend dat hij geen inspraak zou hebben op transfers. Dat is pertinente onzin. Toen hij zijn sollicitatiegesprek had, is afgesproken dat alles in goed overleg zou gaan. Maar elke naam heeft Sven Mislintat weer van tafel geveegd."

Toekomst Steijn
Valentijn Driessen denkt dat Steijn in ieder geval nog een week Ajax-coach is. "Ik denk dat Steijn sowieso deze twee wedstrijden het vertrouwen nog geniet. Ook PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn moeilijk tegenstanders voor dit Ajax, maar daar kan je wel je punten pakken. Verweij ziet ook dat er nog wel mogelijkheden liggen. "Ajax is wel de enige club die nog twee wedstrijden te goed heeft natuurlijk. Dus het kan nog wel iets beter op de ranglijst."