Pusic rond met Shakhtar Donetsk

'Pusic gaat Feyenoord achter zich laten voor avontuur bij Champions League-club'

23 oktober 2023 om 17:20
Laatste update: 23 oktober 2023 om 17:43

Marino Pusic wordt dinsdag officieel aangekondigd als de nieuwe hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk. Dat bevestigt Fabrizio Romano maandag. De assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van Patrick van Leeuwen bij de club die nog altijd meestrijdt in de Champions League.

Het lijkt erop dat er al een akkoord is bereikt tussen alle partijen en dat in de komende 24 uur de puntjes op de i worden gezet. Pusic wordt daarmee de opvolger van Patrick van Leeuwen, die onlangs werd ontslagen bij Shakhtar. Darijo Srna was voor één wedstrijd de interim-coach en die won de Kroaat met 3-0. Zijn landgenoot Pusic zal het als alles goed gaat deze week dus nog van hem overnemen.

Pusic is al assistent van Slot sinds zijn tijd bij AZ. Zijn contract in Rotterdam loopt nog tot de zomer van 2025. In totaal was hij 171 wedstrijden de rechterhand van Slot. 58 van die duels waren in dienst bij AZ, 113 als assistent bij Feyenoord. Het hoogtepunt van Pusic was ongetwijfeld het kampioenschap van de Rotterdammers vorig seizoen.

Shakhtar behaalde onlangs de eerste overwinning van dit seizoen in de Champions League door na een 0-2 achterstand alsnog met 3-2 van Royal Antwerp te winnen. Toch was dit niet genoeg voor Van Leeuwen om zijn baan te behouden en werd hij een week later ontslagen. In de competitie staat Shakhtar op een derde plaats met twee punten achterstand op de koploper. Vorig seizoen werd de ploeg uit Donetsk overtuigend kampioen in Oekraïne.