Steijn reageert op Ajax-exit: 'Het is mij niet gelukt, vind het vreselijk jammer'

Steijn reageert op Ajax-exit: 'Het is mij niet gelukt, vind het vreselijk jammer'

23 oktober 2023 om 19:05

Maurice Steijn heeft gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. Maandagavond communiceren de Amsterdammers dat de wegen tussen de club en de trainer scheiden.

Steijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de historisch slechte seizoensstart. Ajax staat zeventiende in de Eredivisie, waardoor er geen draagvlak meer was om samen verder te gaan. "Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen. Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer", zegt Steijn op de clubsite.

"Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat."

Van de elf wedstrijden die hij als trainer van Ajax op de bank zat, zette Steijn er slechts twee om in een zege. De nederlaag tegen FC Utrecht van afgelopen zondag (4-3) is hem fataal geworden. Steijn kreeg intern lang het vertrouwen, omdat hij opgezadeld zat met twaalf nieuwe aankopen van de al eerder ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Ook na vier maanden kreeg Steijn Ajax niet aan de praat.

Ajax meldt dat Hedwiges Maduro de honneurs waar neemt. De Amsterdammers maken niet bekend binnen welke termijn ze een opvolger hopen te strikken.