AD: Ajax heeft al interim-trainer voor restant van het seizoen op het oog

AD: Ajax heeft al interim-trainer voor restant van het seizoen op het oog

23 oktober 2023 om 19:25
Laatste update: 23 oktober 2023 om 19:27

Ajax heeft al een interim-trainer voor het restant van het seizoen op het oog. Althans, dat meldt het Algemeen Dagblad, dat schrijft dat John van 't Schip benaderd gaat worden.

In onderling overleg besloten Ajax en Maurice Steijn maandag uit elkaar gegaan. De nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) is de oefenmeester fataal geworden. Op de clubkanalen communiceert Ajax dat Hedwiges Maduro - onder Steijn assistent-trainer - de honneurs waarneemt. Het is onduidelijk binnen welke termijn de Amsterdammers een definitieve opvolger willen hebben gestrikt.

Van 't Schip kan in elk geval een telefoontje verwachten, klinkt het. De 59-jarige trainer, voor wie het bondscoachschap bij Griekenland in 2021 zijn laatste klus was, wordt gezien als de juiste persoon om het seizoen af te maken. Diverse media meldden eerder deze maand al dat Van 't Schip zou gaan plaatsnemen in het technisch management van Ajax.

Tussen 1982 en 1992 was Van 't Schip, die een rijk verleden bij Ajax heeft, speler in Amsterdam. Na zijn actieve carrière was hij er ook jeugdtrainer en assistent-trainer. Naast Ajax stond hij voor de groep bij Melbourne Heart, Chivas, PEC Zwolle en Griekenland.