Kieft en Advocaat schuiven Steijn-opvolger naar voren: 'Een hele goede optie'

Kieft en Advocaat schuiven Steijn-opvolger naar voren: 'Een hele goede optie'

24 oktober 2023 om 06:56

Wim Kieft denkt dat John van 't Schip de geschikte kandidaat is om het seizoen als trainer van Ajax af te maken. Diverse media meldden maandagavond dat de Amsterdammers de 59-jarige Van 't Schip op de korrel hebben.

Ajax en Maurice Steijn gingen maandag uit elkaar. Niet lang na de bevestiging sijpelde door dat Van 't Schip wel oren heeft om op interim-basis aan de slag te gaan bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Hij zou op 1 november gaan beginnen, waardoor Hedwiges Maduro tegen Brighton en PSV aan het roer staat. "Ja, dat is een hele goede optie", zegt Kieft bij Veronica Offside.

"Hij heeft veel ervaring als coach, hij loopt al heel lang mee. Hij kent de club Ajax. Ik zou het niet kunnen inzien waarom je hem niet als coach aanstelt", vervolgt de oud-spits, die bijval krijgt van Dick Advocaat. "Een uitstekende optie, ook omdat hij al in dienst is bij Ajax."

Van 't Schip stond in het verleden al op eigen benen bij Melbourne Heart, Chivas en PEC Zwolle. Ook was hij van juli 2019 tot december 2021 bondscoach van Griekenland.