Terugblik op Ajax-vertrek: 'Het klopt dat ik heel ver was met Dortmund'

Terugblik op Ajax-vertrek: 'Het klopt dat ik heel ver was met Dortmund'

24 oktober 2023 om 09:25

Edson Álvarez staat nog altijd achter zijn keuze voor West Ham United. De voormalig Ajax-middenvelder erkent dat hij heel dicht bij een transfer naar Borussia Dortmund was.

"Ik ben heel blij met mijn stap. Ik heb altijd gezegd dat het mijn droom was om in de Premier League te spelen", zegt Álvarez tegen Sky Deutschland. Tim Steidten, technisch directeur bij West Ham, overtuigde de Mexicaan. "Hij belde: Luister, ik wil jou voor ons nieuwe project. Jij bent mijn eerste keus. Hij gaf me vertrouwen. Toen zei ik: Tim, als je me echt wil, kom ik. Dan wil ik voor West Ham spelen in de Premier League."

Álvarez hoefde Dortmund op dat moment al niet meer af te zeggen. "Ik koos voor West Ham op het moment dat de optie om naar Dortmund te gaan er niet meer was", benadrukt hij. "Maar, heel eerlijk: ik was heel, heel ver met Dortmund. Alles was geregeld. Maar ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Misschien was het niet het juiste moment. Ik ben nu gelukkig bij West Ham, een prachtige transfer."

De transferperikelen ontstonden al voor het einde van het Eredivisie-seizoen, toch maakte Álvarez pas op 10 augustus de overstap. "Het was een heel spannende zomer. In de laatste weken van de transferperiode ontdekte ik dat Bayern München geïnteresseerd was. Er kan in de toekomst nog van alles gebeuren, ik sta voor alles open. Maar op dit moment geniet ik van mijn tijd bij West Ham."