Ajax krijgt nieuws: 'Kroes gaat er niet van uit dat hij eerder kan instappen'

Ajax krijgt nieuws: 'Kroes gaat er niet van uit dat hij eerder kan instappen'

24 oktober 2023 om 13:46
Laatste update: 24 oktober 2023 om 13:47

Alex Kroes rekent er niet op dat hij voor maart 2024 aan de slag kan als algemeen directeur van Ajax. Door een concurrentiebeding laat AZ hem in principe tot die tijd niet gaan.

Het verhaal is bekend: Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur bij Ajax. AZ houdt vast aan het concurrentiebeding, waardoor Kroes pas op 16 maart volgend jaar kan beginnen. De Amsterdammers zetten alles op alles om de directeur eerder los te weken. Adviseur Louis van Gaal en erevoorzitter Michael van Praag voerden recent 'constructief onderhoud' met AZ, maar Kroes denkt dat dit tevergeefs is.

"Het is voor de club heel wenselijk om Kroes eerder los te weken bij AZ, maar de laatste geluiden zijn dat Kroes er zelf niet vanuit gaat dat hij eerder kan instappen", zegt Johan Inan, clubwatcher van het Algemeen Dagblad, in de AD Voetbalpodcast. Ajax moet vrezen dat Kroes de komende transferperiode nog niet beschikbaar is, waardoor de vraag rijst wie de 'transferman' in januari is. "Daar zit nog wel een gat, en dat is ook een belangrijk gat. Dan zou je als Ajax zijnde nog het een en ander recht kunnen breien."