Reactie Peter Bosz

'Redelijk tevreden' Bosz ziet PSV niveau halen: 'Alles in eigen hand'

24 oktober 2023 om 23:40
Laatste update: 25 oktober 2023 om 01:35

Peter Bosz vindt dat PSV dinsdagavond 'redelijk' voor de dag is gekomen tegen RC Lens. De trainer van de Eindhovenaren zag dat zijn ploeg, vooral in de openingsfase, onder de indruk was van de ambiance in het Estadio Bollaert-Delelis. Ondanks dat is Bosz van mening dat PSV het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle had, en dat er meer in zat dan een gelijkspel. 

"Redelijk", antwoordt Bosz bij Ziggo op de vraag wat hij van de prestatie van zijn ploeg vond. "Je komt in deze ambiance, en daarin vind ik dat wij het grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd hebben. We hebben niet heel veel kansen gecreërd. De eerste helft schiet je op de paal (Lozano, red.) en de tweede helft, vlak voor tijd, staat Vertessen (Yorbe, red.) alleen voor de keeper. Zij hebben ook niet veel kansen gehad. We hebben hier met durf gespeeld, hoog drukgezet en daar waar het mogelijk was onder hun druk uitgespeeld."

Dat lukte niet altijd. PSV was vooral in het begin bij vlagen slordig. Volgens Bosz had dat te maken met de sfeer. "Dat denk ik, dat we daarom slordig waren en onnodig balverlies hadden. Maar de echte sfeer heb je pas gezien net na die goal (1-1). Toen zag je het stadion in vuur en vlam. Toen waren zij duidelijk de bovenliggende partij. Daar moesten we even doorheen komen", vervolgt de trainer, die nu na Arsenal en Sevilla alle opponenten één keer heeft getroffen. "Arsenal staat bovenaan. Het is jammer dat ze hier gewonnen hebben. Voor ons was het het beste geweest als zij alles hadden gewonnen, behalve tegen ons."

"Maar goed, ook dan leven we nog", analyseert Bosz. "Zij (Lens) hebben vijf punten, wij twee. Ze komen over veertien dagen naar ons toe. Dan moeten we winnen, dat is duidelijk." Al met al is de oefenmeester tevreden over het niveau dat zijn spelers tot nu op de mat leggen in het miljardenbal. "Ik vind dat wij het niveau halen wat wij kunnen brengen. We hebben nog steeds kans om de Champions League te overwinteren."