Bijzondere schorsing bij Union: week 'straf' na weigeren handdruk trainer

Bijzondere schorsing bij Union: week 'straf' na weigeren handdruk trainer

26 oktober 2023 om 13:47

Union Berlin heeft aanvaller David Datro Fofana om een opmerkelijke reden disciplinair geschorst. De huurling van Chelsea moet de komende week individueel trainen, omdat hij trainer Urs Fischer tijdens de Champions League-wedstrijd tegen SSC Napoli (0-1) weigerde een hand te geven.

Dinsdagavond verloor Union nipt van Napoli. De stuntploeg van vorig seizoen ging daarmee voor de negende opeenvolgende keer onderuit. Fofana werd na zeventig minuten naar de kant gehaald en was het duidelijk niet eens met zijn wissel. De Ivoriaan gaf Fischer, die zijn arm uitstak, geen hand toen hij het veld verliet. Hoewel de twintigjarige spits in een persoonlijk gesprek met Fischer en algemeen directeur Oliver Ruhnert zijn excuses heeft aangeboden, blijft de straf staan.

Fofana traint tot volgende week woensdag individueel en mist zodoende de competitiewedstrijd tegen Werder Bremen. "Het gaat om het team, je dient je goed te gedragen na beslissingen", maakt Fischer op de persconferentie richting het duel met Werder duidelijk. "Voetbal is een teamsport. Ik hoop dat hij leert van dit soort situaties."

Fofana speelt dit seizoen op huurbasis voor Union. Tot dusver maakte hij elf officiële optredens voor Die Eisernen. Scoren deed hij in het shirt van Union nog niet.