Van der Vaart looft Simons

'Geweldige' Simons wordt grote toekomst toegedicht: 'Wordt steeds beter en beter'

26 oktober 2023 om 14:13
Laatste update: 26 oktober 2023 om 14:39

Rafael van der Vaart is zwaar onder de indruk van Xavi Simons. De aanvaller van RB Leipzig maakte woensdagavond grote indruk in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado (3-1), mede dankzij een fantastisch doelpunt vlak na rust. 

Een klein kwartier na rust besloot Simons om eens van heel ver uit te halen. En met succes. De bal vloog op geweldige wijze in de kruising. Het leverde hem lovende kritieken op vanuit Duitsland, maar ook Van der Vaart is zeer te spreken over de ontwikkeling van de voormalig PSV'er. "Deze jongen kan gewoon heel goed voetballen", vertelt de analist bij Ziggo. "Die wordt steeds beter en beter. Dit soort wedstrijden zijn voor hem ook goed, dat je laat zien dat je dit soort goals kan maken. Dan maak je nog meer naam voor jezelf, geweldig."

Waar Simons bij Leipzig binnen no time uitgroeide tot een onmisbare schakel, is hij bij het Nederlands elftal tot dusver nog een beetje onzichtbaar. "Dat is wel zo ja", vervolgt Van der Vaart. "Ik heb natuurlijk ooit de opmerking gemaakt: Oranje moet om hem heen gebouwd worden. Maar ik zat te denken. Je hebt Noa Lang, je hebt hem, je hebt Malen als hij in vorm is, Depay hopelijk ook weer een beetje. Reijnders op het middenveld. Frenkie. Nog niet echt iets om iets mee te doen op een EK of WK, maar over een paar jaar zitten we er heel goed bij", besluit de voormalig topmiddenvelder hoopvol.