Simons schokt Duitsland met wereldgoal: 'Zijn volwaardige klasse, ongelofelijk'

26-10-2023 08:47
96

Xavi Simons schokte woensdagavond de wereld met zijn wonderdoelpunt voor RB Leipzig tegen Rode Ster Belgrado. De aanvaller was dé uitblinker bij de overwinning van de ploeg van Marco Rose en daarom schreven de Duitse kranten vol lof over de Nederlander.

In de Duitse krant Spiegel viel Simons al op met zijn assist en doelpunt tegen de kampioen van Servië. 'In de eerste helft zorgde hij al voor een belangrijke goal door de assist te geven op David Raum. Echter liet Simons in de tweede helft pas echt zijn volwaardige klasse zien. Met een heerlijke schot knalde hij de bal vanaf een meter of twintig zo in de rechterbovenhoek. Mede door hem kan Leipzig nog door in de Champions League.'

'Simons is niet te stoppen', kopt BILD na de masterclass van de Nederlandse jongeling. 'Verschillende spelers misten hun kansen om de score verder uit te breiden, maar Leipzig heeft Simons. Hij maakte een ongelofelijke goal die hij vierde met zijn karakteristieke telefoon celebration. Een echte winnaar die ook nog eens een mooie assist gaf op de 1-0 van Raum.'

Ook bij het Duitse Kicker gingen de handen op elkaar voor de huurling van Paris Saint-Germain. 'Simons droeg een zwak Leipzig naar de overwinning tegen Rode Ster Belgrado. Het leek dat de gelijkmaker eraan zat te komen voor de Serven, maar het was Simons die juist de 2-0 maakte op heerlijke wijze. Leipzig heeft met deze overwinning nog altijd kans op de laatste zestien.'

De Leipziger Volkszeitung heeft ook niets dan lof over voor het'‘kunststukje' van Simons. 'In de tweede helft ging het echt minder tot de 59e minuut. De speler met het grootste talent liet dit ook even zien met een snoeihard schot in de rechterbovenhoek. Simons maakte het verschil, als één van de weinigen.'