Geïrriteerde Advocaat fluit Maduro terug: 'Kan wel wat rustiger'

Geïrriteerde Advocaat fluit Maduro terug: 'Kan wel wat rustiger'

26 oktober 2023 om 22:14

Dick Advocaat reageert gepikeerd op het interview van Hedwiges Maduro voor de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Brighton. De ervaren oefenmeester, als analist aanwezig bij Veronica, vindt dat de interim-trainer van de Amsterdammers het 'wat rustiger aan' moet doen.

Maduro vertelde onder meer dat hij 'nu wel op maximale inzet hoopt', net als de tactische aanpassingen die hij heeft gedaan. Advocaat reageert fel op die uitspraken. "Dat heeft hij snel gedaan in twee dagen", aldus De Kleine Generaal, die vindt dat er sprake is van rancune. "Dat had hij eerder moeten doen, want hij was de veldtrainer. Ik denk dat hij best wat rustiger kan zijn, zoals hij praat. Hij was er twee maanden bij iedere bespreking, nu gaat alles in één keer anders."

Ook Wim Kieft denkt dat Maduro wat hoog van de toren blaast. "Je moet ook reëel zijn, het zijn twee wedstrijden. Daarna komt er iemand anders. Natuurlijk mag hij het doen zoals hij zelf wil, maar ik zou niet al te veel veranderen en denken dat het resultaat oplevert."