FC Twente-directeur doet oproep

Dringend verzoek van Twente-directeur: 'Zing nooit meer liedjes over homo's'

27 oktober 2023 om 11:05
Laatste update: 27 oktober 2023 om 11:08

Paul van der Kraan, de algemeen directeur van FC Twente, heeft de fans van de club opgeroepen om nooit meer over homo's te zingen. De voetbalbestuurder stelt dat dergelijk gezang afgelopen zondag voor een smet zorgde op de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die eindigde in een 2-2 gelijkspel. 

"Tijdens de wedstrijd zong een deel van de FC Twente-aanhang een lied over homo's. Mensen hebben zich hier terecht aan gestoord en voelden zich gekwetst", schrijft Van der Kraan in de nieuwe nieuwsbrief van de Tukkers. Vervolgens doet hij een oproep aan een deel van de aanhang, die zich hier schuldig aan heeft gemaakt. 

"Ik wil onze supporters vragen liedjes waarin over homo's wordt gezongen nooit meer te zingen. Het is verwerpelijk mensen te beledigen en te kwetsen met een lied", vervolgt Van der Kraan. "Het maakt niet uit hoe het bedoeld is of waar het vandaan komt, het past gewoon niet en voegt werkelijk niets toe. Supporters van FC Twente staan bekend om het repertoire van geweldige liedjes, dit soort teksten hebben we helemaal niet nodig", besluit hij zijn oproep. 

Komende zondag speelt Twente weer een wedstrijd in de Grolsch Veste. Vanaf 12.15 uur is Feyenoord de tegenstander.