Newcastle United hoopt op meespelen Tonali

Newcastle wil profiteren van rompslomp in Italië en Tonali toch laten spelen

27 oktober 2023 om 12:42

Newcastle United gaat ervan uit dat Sandro Tonali gewoon nog beschikbaar is voor de wedstrijd van zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers. De Italiaanse middenvelder werd geschorst vanwege het overtreden van de gokregels, maar het is onduidelijk wanneer die schorsing ingaat.

Trainer Eddie Howe vertelde op zijn laatste persconferentie dat hij rekent op de middenvelder. "Wij hebben geen signalen ontvangen dat de schorsing per direct ingaat. We wachten de situatie nog even af, want wij hebben nog geen officiële bevestiging vanuit de Italiaanse bond gekregen. Ik denk dat er een grote kans is dat Sandro beschikbaar is tegen Wolves. Het lijkt erop dat er nog het een en ander geregeld moet worden voordat de schorsing daadwerkelijk in kan gaan."

Eerder deze week werd Tonali officieel geschorst door de Italiaanse voetbalbond FIGC. De middenvelder bekende eerder al dat hij kampt met een gokverslaving en dat hij illegaal gokte op wedstrijden. In zijn tijd bij AC Milan zou hij zelfs op duels van zijn eigen club hebben ingezet. Newcastle United gaf eerder al aan dat ze Tonali zullen blijven steunen en dat de aankoop van 65 miljoen euro voor alles terecht kan bij de club.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!