Xavi trekt rookgordijn op over Frenkie de Jong: 'Ik was ook verrast'

Xavi trekt rookgordijn op over Frenkie de Jong: 'Ik was ook verrast'

27 oktober 2023 om 14:18

Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Pedri, Raphinha en Jules Koundé keerden daags voor El Clásico tegen Real Madrid terug op de training van FC Barcelona, maar Xavi trekt een rookgordijn op rond het vijftal. De trainer weet nog niet of hij een beroep kan doen op hen. 

De rentree van de vijf zou een serieuze boost zijn voor Barça in aanloop naar de clash met de aartsrivaal van zaterdag. Met name De Jong, Lewandowski, Pedri en Koundé zijn doorgaans vaste waarden. "Ik was ook verrast dat ze erbij konden zijn. Ze voelen zich goed, maar we moeten afwachten hoe ze er morgen voor staan en of ze tot de wedstrijdselectie behoren", blijft Xavi voorzichtig.

"We gaan in ieder geval niets forceren met die spelers. Ze moeten ook echt honderd procent fit zijn om in actie te kunnen komen", gaat de oefenmeester verder. "Maar dat iedereen bereid is om zijn steentje bij te dragen, is fantastisch." Hij vindt het veelzeggend. "Iedereen heeft goede gevoelens en wil er bij zijn. Ze zijn toegewijd, maar we zullen zaterdag beslissen."

Xavi vindt El Clásico zoals altijd onvoorspelbaar en ziet geen uitgesproken favoriet. Wel gaat hij in op de spelers in vorm bij beide Spaanse grootmachten: João Felíx en Jude Bellingham. "Ze zijn allebei bepalend voor hun team. Ik hoop wel dat João zaterdag net iets bepalender is..."