'AZ vermoedt dat Kroes al in functie is en stuurt tweede aanmaning'

'AZ vermoedt dat Kroes al in functie is en stuurt tweede aanmaning'

27 oktober 2023 om 20:25

In de Kick-off podcast komt Valentijn Driessen met opvallend nieuws over Alex Kroes. De directeur, die binnenkort naar Ajax vertrekt, zou van AZ een tweede aanmaning hebben ontvangen omdat men het vermoeden heeft dat hij tegen de afspraken in al werkzaam is voor Ajax. Eerder deze maand ontving Kroeg al een vergelijkbare waarschuwing.

Kroes zal bij Ajax Edwin van der Sar opvolgen als algemeen directeur. Bij AZ had Kroes een concurrentiebeding in zijn contract staan, dat hem verbiedt om binnen een jaar na een vertrek bij AZ elders bij een te gaan werken. Officieel mag Kroes 15 maart 2024 in dienst treden bij Ajax, maar er heerst het vermoeden dat hij achter de schermen reeds aan de touwtjes trekt in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik hoorde dat Kroes een tweede aanmaning heeft gehad" , aldus Driessen. "Na de aankondiging dat Ajax gaat reorganiseren wordt ervan uit gegaan dat dat uit zijn koker komt", vervolgt de journalist. AZ en Ajax hebben reeds om de tafel gezeten om te bespreken of Kroes eerder in dienst kan treden, maar de Amsterdammers kregen nul op het rekest.