'Van 't Schip buigt zich over aanvoerderschap Bergwijn bij Ajax'

'Van 't Schip buigt zich over aanvoerderschap Bergwijn bij Ajax'

28 oktober 2023 om 08:54

Het lijkt geen uitgemaakte zaak dat Steven Bergwijn de aanvoerder van Ajax blijft. John van 't Schip zal zich gaan buigen over de vraag of de 26-jarige aanvaller de band houdt of dat hij van die verantwoordelijkheid wordt verlost, schrijft De Telegraaf

Tegen PSV neemt Hedwiges Maduro zondag nog de honneurs waar, maar daarna zal Van 't Schip vermoedelijk zijn entree maken als interim-trainer tot het einde van het seizoen. Donderdag speelt Ajax de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam. Het wordt niet uitgesloten dat Van 't Schip dan voor een andere aanvoerder kiest.

Het Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou vermoedt dat een wisseling van de wacht aanstaande is in Amsterdam. Hij denkt niet dat Bergwijn aanvoerder blijft. "Dat is de eerste maatregel die hij (Van 't Schip, red.) neemt. Dat kán bijna niet anders", stelt Mossou in de voetbalpodcast van de krant. "Dat Bergwijn geen aanvoerder moet zijn, daar is iedereen het over eens. Ik dacht: wellicht is het een slim trucje om hem te motiveren. En er was wellicht hoop dat het kwartje zou vallen. Maar het is een last geworden, een zak aardappelen op zijn rug. Sutalo is nog een logischere aanvoerder dan Bergwijn..."

Mossou ziet dat ook de prestaties van de Oranje-international de aanvoerdersband niet rechtvaardigen. "In de eerste weken bij Ajax zeiden we nog dat hij te goed was voor de Eredivisie. Het is ongelofelijk hoe ver hij is weggezakt, voor een speler van dertig miljoen euro. Dat is heel erg pijnlijk", aldus de AD-journalist, die Miralem Sulejmani 'een koopje' noemt in vergelijking met Bergwijn. "Ik hoop dat hij nog om kan draaien."