El Ghazi in afwachting van contractontbinding: 'Ik wacht zelf ook op antwoord'

El Ghazi in afwachting van contractontbinding: 'Ik wacht zelf ook op antwoord'

28 oktober 2023 om 15:47
Laatste update: 28 oktober 2023 om 17:24

Anwar El Ghazi weet nog niet of hij speler van FSV Mainz 05 blijft. Het contract van de tweevoudig Oranje-international wordt volgens buitenlandse media ontbonden, al is hij daar zelf nog niet van op de hoogte gebracht.

El Ghazi plaatste op social media posts over de oorlog tussen Israël en Hamas. 'From the river to the sea, Palestine will be free', schreef de oud-speler van Ajax en PSV. Mainz disantieerde zich van de post van El Ghazi, noemde het 'onacceptabel' en besloot hem tijdelijk te schorsen. Nu dreigt zelfs een contractontbinding.

"Ik kan er weinig over vertellen, ik wacht zelf ook nog op een antwoord", zegt El Ghazi tegen de NOS. Ook Mainz trad nog niet naar buiten met een statement. De Duitse club eiste excuses van El Ghazi, die op zijn beurt duidelijk maakte dat hij staat voor vrede en menselijkheid voor alle slachtoffers van de oorlog.

De oorlog in de Gazastrook ligt zeer gevoelig bij Mainz. Het stadion is vernoemd naar Eugen Salomon, oprichtend lid van de club. Zijn clubfuncties werden, omdat hij joods was, in 1933 door de nazi's afgenomen. Salomon overleed in 1942 tijdens de Holocaust. Om die reden keurt Mainz antisemitisme ten zeerste af.