Blind krijgt vraag over Saudische interesse Bergwijn: 'Dat is moeilijk'

Blind krijgt vraag over Saudische interesse Bergwijn: 'Dat is moeilijk'

28 oktober 2023 om 19:09

De werkzaamheden voor de raad van commissarissen bij Ajax zijn momenteel niet in beton gegoten, geeft Danny Blind aan. Blind, die eerder deze week door de Amsterdammers werd voorgedragen als lid, gaat daarbij in op de interesse van Al Ettifaq in Steven Bergwijn.

Zaterdagmiddag kwam de NOS met het grote nieuws naar buiten dat Al Ettifaq zich bij Ajax heeft gemeld voor Bergwijn. Bij Ziggo Sport vraagt presentator Wytse van der Goot of de rvc voor een eventuele transfer kan liggen, of dat dit volledig bij de beleidsbepalers ligt. In principe gaan de technische beleidsbepalers over het transferbeleid. "Maar dat is moeilijk, want er is nog geen technisch directeur en ook geen algemeen directeur", aldus Blind.

"Het is moeilijk om daar echt concrete beslissingen over te nemen met elkaar, maar het is wel nodig. Dat vraagt veel overleg." Ronald de Boer denkt dat Ajax er goed aan doet Bergwijn komende winter te verkopen. "Zeker als je er nog wat aan kunt verdienen, denk ik dat het een mooie deal is. Het is nu niet zo dat Steven de sterren van de hemel speelt. We dachten aanvankelijk dat hij de Eredivisie was ontgroeid, maar het is nu een stuk minder."