FC Utrecht blijft week na sensationele zege op Ajax steken op gelijkspel

28 oktober 2023 om 22:53

FC Utrecht heeft voor de derde week op rij een resultaat geboekt. De ploeg van Ron Jans was voor vorige week nog hekkensluiter van de Eredivisie, na de 4-3 overwinning op Ajax pakt Utrecht zaterdagavond een punt tegen Fortuna Sittard: 0-0.

De eerste helft kende weinig spektakel. Beide ploegen kregen een aantal kansen, maar de keepers hielden hun doel schoon. Op slag van rust was Zakaria Labyad het dichtst bij een doelpunt. De Utrecht-spelmaker zag een kopbal van de lijn gehaald worden.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd iets leuker. Het duel leek definitief los te komen, toen Fortuna kort na de theepauze een penalty kreeg. Het rechtstreekse duel tussen Alen Halilovic en Vasilis Barkas werd gewonnen door de Utrecht-doelman, waardoor het 0-0 bleef in Sittard. De bezoekers werden via Yannick Leliendal, tegen Ajax een van de uitblinkers, nog gevaarlijk, maar zijn poging van afstand strandde op de vuisten van keeper Ivor Pandur.

Kort leek het erop dat er nog een goal zou gaan vallen, maar in de slotfase wilden beide ploegen vooral niet verliezen. De grootste kans was voor Jens Toornstra, maar de Utrecht-middenvelder schoot van randje zestien hoog over. De wedstrijd eindigde hoe die begon en dus loopt Utrecht weer een punt uit op Ajax en hekkensluiter FC Volendam. Fortuna staat na tien speelrondes op plek elf.