'Winnaar Golden Boy 2023 vroegtijdig uitgelekt, besluit vrijwel unaniem'

'Winnaar Golden Boy 2023 vroegtijdig uitgelekt, besluit vrijwel unaniem'

29 oktober om 08:50
Laatste update: 29 oktober om 09:00

De winnaar van de Golden Boy Award voor 2023 is uitgelekt. Volgens Marca is Jude Bellingham met grote afstand de winnaar en ontvangt de Engelsman in december de prijs. 

De Madrileense krant schrijft dat de winnaar inmiddels al bekend is. 'We gaan een paar weken tegemoet waarin de speler meerdere prijzen zal ontvangen. De Engelsman wordt op 4 december gekroond tot de beste jonge voetballer ter wereld. Er is geen enkele twijfel geweest bij de jury.'

Op Nederlands vlak zijn onder meer Xavi Simons en Jorrel Hato genomineerd voor de prijs. In september stelde concurrent Alejandro Baldé dat hij niet van de muziek van Taylor Swift hield. Dit zorgde ervoor dat veel fans van de zangeres voor Bellingham stemden. 

De Golden Boy Award werd in 2003 in het leven geroepen. De prijs wordt ieder jaar aan het grootste talent onder de 21 jaar uitgereikt. Rafael van der Vaart won de eerste editie van de prijs en in 2018 was Matthijs de Ligt de gelukkige. Andere winnaars waren onder meer Erling Haaland, Kylian Mbappé en Paul Pogba.