De Mos mist Ajax-dna: 'Hem als eerste op formulier zetten'

Aad de Mos adviseert Ajax: 'Hem moet je als eerste op het papier zetten'

29 oktober 2023 om 13:04

Aad de Mos vindt dat Silvano Vos zondag moet starten bij Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV. De analist vindt zelfs dat het achttienjarige jeugdproduct als eerste op het wedstrijdformulier moet staan, zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie.

De Mos was donderdag niet onder de indruk van Ajax tijdens het duel met Brighton in de Europa League. "Ze moeten een andere opstelling maken en ze moeten waarschijnlijk ook een ander systeem hanteren om de DNA-spelers in hun sterkte te krijgen", adviseert de ex-coach van de Amsterdammers in aanloop naar de clash met PSV in het Philips Stadion.

Volgens De Mos moeten ook de zomeraankopen 'in de posities komen die ze gewend waren bij hun oude club'. "Er is maar één speler die me heeft kunnen bekoren donderdag: de keeper, Ramaj. Er waren weer problemen met Sosa, Gaaei, Sutalo, en Tahirovic is al helemaal een drama."

"Dus mijn idee is om Silvano Vos als eerste neer te zetten op het papier bij Ajax", vervolgt De Mos. "Dat is een moderne voetballer. Het was natuurlijk niets voor niets dat hij toen applaus kreeg bij Marseille. Niet om die rode kaart, maar die jongen heeft het voetbal en het scanvermogen."

"Die positie is zo belangrijk: kijk naar PSV met Schouten en Feyenoord met Zerrouki. Voor de eerste opbouw heb je zo'n scharnier nodig en dat heeft Ajax niet. Niet met Taylor, dat is een ander type. Tahirovic is het ook totaal niet. Ik zou een andere opstelling en een andere speelwijze hanteren tegen PSV."