Vink kritisch op Ajax-doelpuntenmaker: 'Bijna schandalig, dat hij die miste'

Vink kritisch op Ajax-doelpuntenmaker: 'Bijna schandalig, dat hij die miste'

29 oktober om 15:50

Kees Kwakman en Marciano Vink zijn onder de indruk van het spel dat Ajax in de eerste helft liet zien tegen PSV. De twee zagen ook wat irritatie bij Brian Brobbey na zijn goal, nadat de spits eerder twee grote kansen om zeep hielp.

Bij rust stond Ajax, tegen alle verhoudingen in, met 1-2 voor tegen PSV. De Eindhovenaren maakten in de tweede helft echter al snel twee goals, waardoor Ajax weer op achterstand staat. "We zien een PSV dat we nog niet vaak hebben gezien, maar met name een Ajax dat we nog niet vaak hebben gezien", zegt Kwakman. Vink vult aan: "Dit Ajax hebben we zelfs nog niet één keer gezien."

Op slag van rust maakte Brobbey de 1-2 voor Ajax, maar de Oranje-international miste aan het begin van de wedstrijd ook twee goede kansen. "Je zag de irritatie bij Brobbey toen hij de 1-2 maakte: hij heeft natuurlijk megakansen laten liggen", zegt Vink. "Die met zijn linkerbeen was bijna schandalig, dat hij die miste. Dat zijn momenten: als Ajax in zo'n lastig parket zit maar wel goed voetbalt, dan moet je toeslaan op de momenten dat je voor de goal komt."

"Als Brobbey zo'n kans mist, gaat dat in zijn hoofd zitten en komt die frustratie eruit", vervolgt Vink. Kwakman ziet een duidelijk verbeterpunt voor Brobbey. "Hij moet er toch vanaf, dat hij de bal door de benen van de keeper of onder de keeper door wil schieten. Bij zijn goal lukt het dan net, maar hij heeft veel meer tijd om beter om de bal te gaan staan. Dan kan hij hem in de verre hoek krullen. Daar zal hij echt aan moeten werken."