Brobbey verantwoordelijk: 'Ajax speelde fantastisch, ik moet kansen afmaken'

Brobbey verantwoordelijk: 'Ajax speelde fantastisch, ik moet kansen afmaken'

29 oktober om 16:55

Brian Brobbey trekt het boetekleed aan na de harde 5-2 nederlaag tegen PSV. De spits van Ajax voelt zich verantwoordelijk voor zijn gemiste kansen in de openingsfase, hoewel hij kort voor rust nog wel voor de 1-2 voorsprong zorgde.

"Ik denk dat we in de eerste helft fantastisch speelden. Als ik de kans had gemaakt, dan was het een heel andere wedstrijd geworden", doelt Brobbey in gesprek met ESPN op het moment waarop hij de bal in het lege doel leek te kunnen schuiven. De sterke spits voelt zich verantwoordelijk. "Ja. Ik moet die kansen gewoon afmaken."

In de tweede helft stelde PSV orde op zaken en viel Ajax ver terug. Brobbey weet niet waar dat aan lag. "Ik weet het niet eerlijk gezegd. Wij begonnen heel slap, PSV heel sterk. Wij gaven de goals heel makkelijk weg." Net als in de voorbije maanden viel het elftal uit elkaar. "Ik zou niet weten waarom dat is", verzucht de Oranje-international.

Brobbey zag Ajax nog zo goed beginnen. "Hedwiges (Maduro, red.) had een heel goed plan gemaakt, samen met Dave Vos. Dat zag je in de eerste helft." De twee hamerden onder meer op diepgang. "Tegen Brighton gingen we bijna nooit diep en we wisten dat PSV heel ver naar voren speelt."

Door de nederlaag is Ajax de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie. Wat geeft Brobbey mee aan de fans? "We zullen blijven strijden. Ze moeten vertrouwen op de eerste helft die we speelden. Ik denk dat iedereen in de eerste helft heeft gevochten. In de tweede helft was het een beetje gek. We moeten ons vasthouden aan die eerste helft."