Maduro ziet hoop voor de toekomst: 'Ajax was voor rust beter'

Maduro: 'Zulke aanvallen geven hoop voor de toekomst, Ajax was beter'

29 oktober om 17:34

Hedwiges Maduro wijt de harde nederlaag van Ajax bij PSV aan pech en vertrouwen. De interim-trainer heeft op basis van de eerste helft echter het vertrouwen dat de Amsterdammers weer snel de laatste plaats in de Eredivisie zullen verlaten.

Ondanks de 5-2 zeperd houdt Maduro gemengde gevoelens over aan de topper in het Philips Stadion. "Ik heb wel genoten van de eerste helft, waarin we heel veel kansen creëren uit bij de nummer één van de competitie", zegt hij bij ESPN. "We hadden eigenlijk met een grotere marge de rust in moeten gaan. Dan speel je een slechte helft en komt er vermoeidheid aan te pas. Maar je geeft de goals veel te makkelijk weg."

Maduro zag Ajax aanvankelijk een stuk beter voor de dag komen. "Aan de bal wilden we een stap maken. In het opbouwen, de bal er doorheen durven spelen, de vrije man zoeken op het middenveld en de overlap. Dat ging een paar keer heel goed. Daar hebben we op getraind en daar moeten we verder aan werken. Zulk soort aanvallen geven hoop voor de toekomst", verwijst hij naar de grote kansen voor Brian Brobbey en Kristian Hlynsson.

De tweede helft zakte Ajax echter ver weg. "PSV bracht lopers met Saibari en Til, daar hebben we het hele seizoen al moeite mee. Dat moeten we verbeteren", stelt Maduro, die ook vindt dat zijn ploeg gewoon pech had. "Hoe de gelijkmaker valt, de rebound net voor de voeten van Luuk de Jong, de 3-2 was net geen buitenspel. Het valt allemaal nét niet goed voor ons. Uiteindelijk waren zij beter in de tweede helft, wij in de eerste helft."

"Het vertrouwen ontbreekt dan ook", vervolgt Maduro zijn relaas. "We spelen heel goed, iedereen komt met een goed gevoel in de kleedkamer. Maar de marge is maar één... Je weet dat PSV dan gaat komen en dan valt alles dus ook goed voor ze. Dan moet je mentaal heel sterk zijn om daar doorheen te komen, in die fase zijn we nog niet. Ik denk dat we een resultaat nodig hebben. We moeten vooral kijken naar de dingen die we wel goed hebben gedaan. We kunnen het wél."

"Je gaat uiteindelijk weer punten pakken en dan komt de spirit vanzelf", aldus een hoopvolle Maduro, die nu achttiende staat met Ajax. "Die stand blijft niet zo. We lopen wedstrijden achter, dus het beeld is vertekenend. We gaan verder op die eerste helft. Als we dat doen gaan we punten pakken en stijgen we weer op de ranglijst." Over zijn toekomst hield Maduro zich op de vlakte. "Ik zal het wel horen."