'Ajax akkoord met nieuwe assistent-trainer Valkanis'

'Ajax bereikt akkoord met nieuwe assistent-trainer en wacht op groen licht'

29 oktober om 19:57
Laatste update: 29 oktober om 20:22

De kans is groot dat Michael Valkanis aan de slag gaat bij Ajax, meldt Voetbal International. De Australiër komt op voorspraak van toekomstig interim-trainer John van 't Schip naar Amsterdam. Over de andere assistenten is nog geen duidelijkheid.

Ajax en Valkanis hebben een akkoord bereikt, vermoedelijk over een contract tot het einde van het seizoen. Het is de bedoeling dat Van 't Schip het jaar afmaakt in Amsterdam en dan weer plaatsmaakt. Valkanis wordt dan zijn rechterhand. De twee werkten eerder samen bij Melbourne City FC, PEC Zwolle en de nationale ploeg van Griekenland.

Helemaal zeker is de overstap nog niet: Hapoel Tel Aviv, de huidige club van Valkanis, moet nog groen licht geven. De partijen wachten tot de Israëlische club meewerkt aan een transfervrije exit. Door de oorlog tussen Hamas en Israël komt Hapoel Tel Aviv tot nader orde niet in actie.

Wat de naderende komst van Valkanis betekent voor Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati is nog niet bekend. Maduro verklaarde na de nederlaag bij PSV (5-2) dat hij nog niets heeft gehoord van de clubleiding. De verwachting is dat Maduro en Bakkati net als Valkanis Van 't Schip gaan assisteren. De doorgeschoven Dave Vos keert dan terug als trainer van Jong Ajax.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!