Studio Voetbal over Van 't Schip bij Ajax

Van Hooijdonk en Van der Vaart zijn het toch nog eens: 'De ideale man voor Ajax'

30 oktober om 09:18
Laatste update: 30 oktober om 09:26

Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen zijn het met elkaar eens: John van ‘t Schip is op dit moment de beste optie om interim-trainer van Ajax te worden. De coach zal naar alle waarschijnlijkheid maandag nog gepresenteerd worden in Amsterdam en volgens de heren bij Studio Voetbal is dit een ideale optie voor nu.

"Ik denk dat dit de beste oplossing is", vertelt Van Hooijdonk over de aanstelling van Van 't Schip. "Ajax is erbij gebaat dat het voor deze periode een Nederlandse trainer is. Van 't Schip kent de club goed en staat er goed op bij de supporters en mensen binnen de club. Ik denk dat hij de ideale man is tot het einde van het seizoen."

Van der Vaart kent Van 't Schip ook persoonlijk goed en hij kruist de vingers dat de coach Ajax op de rit krijgt. "Hij gaat nu natuurlijk door een moeilijke periode, maar ik vind het een hele goede trainer. Echt een geweldige vent, maar met dit elftal is het heel erg moeilijk om daar iets uit te halen. In de eerste helft tegen PSV hebben we dingen gezien, waar Ajacieden zich aan vast houden. Dat het dus wel kan, maar het is heel broos. Hoop dat hij het op de rit krijgt."

Vermeulen sluit zich aan bij de mening van zijn tafelgenoten, maar vindt het wel apart dat hij zijn eigen assistent mee mag nemen. "Dit is de beste oplossing, maar er moet volgend jaar natuurlijk ook weer een toptrainer komen. Die wil natuurlijk ook zijn eigen staf samenstellen, dus dan moet je die hele carrousel weer opnieuw aan het draaien brengen. Daarom vind ik het gek dat Van ‘t Schip dan ook nog eens zijn eigen assistent mee mag nemen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!