Maduro 'onzichtbaar' naast Steijn bij Ajax, aldus Kraay

Stevige kritiek op Maduro: 'Opvallend, toen Steijn er was heb ik hem niet gezien'

30 oktober om 09:48

Hans Kraay junior zet vraagtekens bij Hedwiges Maduro. De interim-trainer van Ajax had als rechterhand van Maurice Steijn véél meer zijn stempel moeten drukken, klinkt het.

Ajax plukte Maduro in de zomer voor zes ton weg bij Almere City FC, waar de assistent-trainer indruk maakte aan de zijde van Alex Pastoor. "Daar coachte hij heel dominant. Die vrijheid kreeg hij ook van Alex Pastoor", aldus Kraay bij ESPN. "Voor dié Maduro heeft Ajax zes ton betaald."

Dat Maduro op de achtergrond bleef tijdens de historisch zwakke seizoenstart onder Steijn, wringt bij Kraay. "Hij zat ook naast Steijn toen de hele ploeg uit elkaar viel, maar toen heb ik hem niet gezien. Denk je nou echt dat Steijn 'zitten' zegt als Maduro opstaat? Nee, ik heb hem niet gezien. Hij zakte onderuit in de dug-out, dat vind ik heel opvallend."

Aad de Mos is het eens met Kraay. "Dat heb je met assistenten. Ik keek zaterdag naar sc Heerenveen. Ze kwamen op voorsprong en toen zag ik eens een assistent opstaan die ik al zeven weken niet had gezien. Als het niet draait, zie je ze nooit."

Maduro maakt maandag weer plaats bij Ajax, nadat hij tegen Brighton (2-0) en PSV (5-2) als eindverantwoordelijke op de bank zat. John van 't Schip maakt het seizoen af.