Sneijder over afgang van Ajax tegen PSV

'Kritische Sneijder haalt Ajax door gehaktmolen: 'Heel erg dat ik dit moet zeggen'

30 oktober om 10:25

Wesley Sneijder kon na afloop van PSV - Ajax geen positief woord uitbrengen over vooral de instelling van de Amsterdammers. Volgens de analist was de openingsfase goed van Ajax, maar verdient de club het uiteindelijk om laatste te staan met een tweede helft zoals die zondag werd gespeeld.

"De eerste twintig minuten waren goed van Ajax, maar daarna was duidelijk de overhand voor PSV", begint Sneijder nog mild in een video met Wilfred Genee. "Zeker in de tweede helft. Al met al, wederom een deceptie voor Ajax. Die eerste twintig minuten doen ze er alles aan, maken ze een goal en moeten ze misschien wel uitlopen naar een grotere voorsprong. En uiteindelijk verlies je 5-2, met geen pen te beschrijven."

Ajax staat onderaan de Eredivisie door de malaise, maar volgens Sneijder is dat niet eens heel gek met de huidige vorm. "De achttiende plek hè. Het kan ook niet meer slechter nu. Ik ben altijd kritisch op Ajax als dat nodig is. Ik kan toch nu ook niet anders. Als je die instelling in de tweede helft ziet, dan verdien je die achttiende plek ook. Dat is heel erg dat ik dit moet zeggen, maar ik zie ook geen perspectief."