Boëtius doet sollicitatie, kans op Sparta-move 'nul procent'

Boëtius doet open sollicitatie, maar noemt kans op Sparta-move 'nul procent'

30 oktober om 12:12
Laatste update: 30 oktober om 13:00

Op dit moment is er 'nul procent kans' dat Jean-Paul Boëtius een contract tekent bij Sparta Rotterdam. Dat laat de clubloze aanvaller weten bij ESPN. Sinds donderdag traint hij mee op Het Kasteel.

Boëtius, hersteld van teelbalkanker, vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Bundesliga-degradant Hertha BSC en staat open voor een nieuwe uitdaging. Of die in Rotterdam ligt, is nog maar de vraag. "Het gaat goed, iedereen is gezond. Ik heb alleen nog geen club. Als dat mag gebeuren, gaat het perfect", lacht Boëtius bij ESPN.

"Sparta? Die kans is op dit moment nul procent", gaat de 29-jarige middenvelder verder. "Ik hou daar mijn conditie op peil, op dit moment is er nog geen helemaal geen sprake van een contract."

Volgens Hans Kraay junior zou Sparta wel in zee willen met Boëtius. "Spelers gaan nooit zomaar meetrainen bij een club, Jean-Paul ook niet. Het is totaal wél aan de orde. Als hij een goede indruk maakt, gaan ze hem wel erbij nemen. Dat proefde ik ook bij Jeroen Rijsdijk, de trainer van Sparta."

Boëtius benadrukt dat hij geen 'snelle buitenspeler' meer is. In Duitsland werd hij omgeturnd tot een middenvelder. "Ik ben heel allround geworden. Of ik een aanwinst zou zijn voor elke Eredivisie-club? Ja, absoluut. Als een geïnteresseerde club vraagt op welke positie ik wil spelen, dan zeg ik middenveld."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!