El Ghazi breekt toch niet met FSV Mainz

Mainz hakt knoop door en geeft El Ghazi duidelijkheid over toekomst

30 oktober om 16:27
Laatste update: 30 oktober om 16:34

Anwar El Ghazi leek op weg naar een breuk met FSV Mainz 05, maar de vleugelaanvaller is door de Bundesliga-club weer in genade aangenomen. Mainz houdt het bij een waarschuwing, nadat El Ghazi voor controverse zorgde met een post op sociale media over het Israëlisch-Palestijns conflict. 

El Ghazi plaatste de post twee weken geleden. 'From the river to the sea', luidde de laatste en tevens beladen zin van zijn bericht op social media. Mainz nam vervolgens het besluit om El Ghazi op non-actief te stellen. Lang leek het erop dat zijn tweejarige contract ontbonden zou worden. Niets blijkt echter minder waar. 

'El Ghazi heeft in meerdere gesprekken met het bestuur van de club afstand genomen van zijn bericht op zijn eigen Instagram-kanaal, dat hij zelf al na enkele minuten verwijderde', zo luidt de reactie van Mainz. 'Hij had spijt van de publicatie en de negatieve gevolgen daarvan, vooral voor de hele club. El Ghazi heeft zich tegenover het bestuur ook duidelijk gedistantieerd van terroristische daden, zoals die van Hamas. Hij maakte duidelijk dat hij het bestaansrecht van Israël niet in twijfel trok.'

Een tijdje terug nuanceerde de voormalig speler van Ajax en PSV, waar hij afgelopen zomer vertrok, zijn post al. 'Ik veroordeel de moord op alle onschuldige burgers in Palestina en Israël', schreef hij. El Ghazi keert nu zo snel mogelijk terug op het veld van Mainz, dat komende woensdag op bezoek gaat bij Hertha BSC in het kader van de DFB Pokal.